Yhdysvaltain presidentinvaalit vaikuttivat matkailuun – kiinnostus laski rajusti

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Miljardööri Donald Trump voitti Yhdysvaltain presidentinvaalit valitsijamiesten äänienemmistöllä. Koko maailma seurasi vaalitaistoa kiinnostuneena usean kuukauden ajan. Nyt presidenttitaiston ratkettua Yhdysvaltojen matkustusluvut ovat laskeneet kolmanneksella.

Matkasivustojen analyysien mukaan turistien mielenkiinto Yhdysvaltoja kohtaan on laskenut presidentinvaalien jälkeen kuin lehmän häntä. Yhdysvaltoihin on ollut mahdollista lentää lomailemaan suhteellisen huokeaan hintaan, mutta matkustusinto on laskenut pelkästään yhden viikon aikana 30 prosenttia. Sen sijaan Yhdysvalloissa on katseltu innokkaasti lentoja Eurooppaan.

Amerikkalaisten matkustusinto on lisääntynyt, ja esimerkiksi Ranskaan kohdistuneet lentohaut ovat kasvaneet 29 prosentilla. Iso-Britanniaan haikailee 19 prosenttia enemmän kuin ennen vaaleja ja jopa Venäjä on kasvattanut suosiotaan matkustuskohteena, lentohakujen kasvaessa maahan yli 33 prosenttia.

– Kayak-sivuston kautta suoritetaan vuosittain 1,5 miljardia lentohakua. Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat vaikuttaneet merkittävästi matkailijoiden mielenkiintoon – puhumme nyt suurista numeroista, Kayak-sivuston matkailuasiantuntija Suzanne Perry kertoo Daily Mailille.