Axl Rose yrittää poistaa kuviaan netistä – mahdoton urakka

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, että Guns’n’Roses -yhtyeen keulahahmo Axl Rose on vaatinut Googlea poistamaan epäimartelevat kuvat internetistä. Laulaja tähdittää muun muassa lukuisia Fat Axl -meemejä. Nyt Rose on lähestynyt amerikkalaisia valtamedioita vaatimuskirjeen kera.

Axl Rose haluaa erityisesti eroon vuonna 2010 otetusta kuvasta, jossa hän esiintyy lavalla ylipainoisena. Kuva on alunperin Winnipeg Free Press -lehden toimittajan, Boris Minkevichin ottama, mutta Axl Rosella on siihen kertomansa mukaan täydet oikeudet. Minkevich otti keikkakuvat Guns N’ Rosesin esiintyessä Winnipegin MTS Centre -tapahtumapaikassa.

Axl Rose vetoaa Digital Millennium Copyright Act -lakiin, joka säädettiin alun perin pääasiassa piratismin kitkemiseksi. Rose on lähettänyt asiakirjan kuvien poistamisesta ainakin Daily Dot -lehdelle. Valitettavasti miehen kuvanpoistamisyritykset tekevät meemeistä entistäkin tunnetumpia ja sitä myötä niiden määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Fat Axl -hakusanoilla tulee Googlessa noin 474.000 tulosta.