Bella Hadidin Nike-yhteistyö suututtaa – liian laiha edustamaan?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

20-vuotias mallitulokas Bella Hadid on saanut nopeasti töitä mallina todella suurilta ja nimekkäiltä muotitaloilta. Bella Hadid ja Nike julkaisivat juuri uusia kuvia, joiden myötä he kertoivat aloittaneensa yhteistyön, josta nuori malli on todella innoissaan.

Bella Hadid on kertonut treenaavansa joka päivä monta tuntia, minkä vuoksi kampanja ja iso yhteistyö Nike-urheiluvaateketjun kanssa oli naiselle erityisen mieluinen. Hadid on saanut kuitenkin todella paljon negatiivista palautetta kampanjan vuoksi. Ihmiset ovat olleet sitä mieltä, että malli on liian laiha ollakseen Niken mainoskasvo.

Aiemmin nuoret ihailivat hoikkia malleja, mutta nykyään roolikuvana pidetäänkin useimmiten urheilijoita. Niken mainoskampanjoiden kasvoina on aiemmin toiminutkin moni huippu-urheilija, minkä vuoksi ihmiset ovat nyt ihmetelleet hoikan huippumallin valintaa.

Bella Hadid ilmoitti yhteistyöstä todella innoissaan omalla Instagram-sivustollaan, mutta on sen jälkeen saanut negatiivisten kommenttien vyöryn ylleen. Kampanjaa kommentoineet ovat olleet The Sydney Morning Herald -lehden mukaan muun muassa sitä mieltä, että Hadid on huonoin mahdollinen valinta edustamaan Nikeä.

Eräs kommentoija sanoi Hadidin kuvien aiheuttavan nuorille syömishäiriöitä, kun urheiluvaateketju hyväksyy ja antaa ihannoivan kuvan mallin poikkeuksellisen hoikasta vartalosta. Kampanjaa ja uutta mainoskasvoa paheksuneet haluaisivat nähdä urheiluvaatekampanjoissa hyväkuntoisia urheilijoita mallien sijaan.

Splash
Splash

?so excited to announce that I am OFFICIALLY PART OF THE @NIKE FAMILY! More coming very soon ❤️??

A photo posted by Bella Hadid (@bellahadid) on

@nike behind the ?? by my Luv @renellaice

A photo posted by Bella Hadid (@bellahadid) on