Sperman terveellisyys tutkittiin – ei kannata lisätä ruokavalioon

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin Wonderush-nimisen yrityksen Lontoossa järjestämästä ruoanlaittokurssista, jossa ihmisiä opetettiin tekemään ruokaa siemennestettä käyttäen. Moni on puhunut sperman terveyshyötyjen puolesta, mutta nyt ravintoneuvojat ja tutkijat kertoivat oman kantansa tähän ihmisten itse tuottamaan raaka-aineeseen.

Healthista-sivusto halusi selvittää onko sperma todella niin terveellistä kuin moni väittää. Tutkimusten perusteella siemenneste sisältää muun muassa C-vitamiinia, proteiinia ja sinkkiä, mutta tutkijoiden mukaan määrät eivät kuitenkaan ole niin suuria, että spermaa tulisi terveyshyötyjen vuoksi lisätä ruokavalioon.

Ravintoneuvoja Rick Hay otti myös kantaa paljon keskustelua herättäneeseen kokkikurssiin, jossa siemennestettä käytetään yhtenä raaka-aineena. Ajatus saattaa olla monien mielestä hauska, mutta Hay kertoi, että valitettavasti vähäisetkin ravintoarvot häviävät siemennesteestä heti kun sitä aletaan valmistamaan millään tavalla kuumentamalla.