Teslaan järjetön päivitys! Kiihtyy maailman toiseksi nopeimmin: 0-100km/h 2,4 sekunnissa

Autot · Stara.fi

Automaailman monella tavalla mullistanut Tesla on jo nyt ylivoimaisesti maailman nopeimmin kiihtyvä neliovinen auto. Nyt Teslan johtaja Elon Musk on ilmoittanut joulukuussa tulevasta päivityksestä, joka tekee Tesla Model S P100D -mallista maailman toiseksi nopeimmin kiihtyvän auton.

Teslan Model S P100D kiihtyy jatkossa nollasta sataan uskomattomassa 2,4 sekunnissa, ja varttimaili sujuu 10,6 sekunnissa. Brittilehti Daily Mail listasi äskettäin maailman nopeimmin kiihtyvät autot, ja silloin Tesla Model S P100D sijoittui neljänneksi. Nyt tilanne muuttuu täysin, sillä Tesla on jatkossa maailman toiseksi nopeimmin kiihtyvä auto.

1. Ultima Evolution Coupe, 2,3 sekuntia

2. Tesla Model S P100D, 2,4 sekuntia

3. Bugatti Chiron, 2,5 sekuntia

3. Ariel Atom 3.5R, 2,5 sekuntia

5. Rimac Concept One, 2,6 sekuntia

6. Koenigsegg Regera, 2,7 sekuntia

6. Hennessey Venom GT, 2,7 sekuntia

8. Caterham 620R, 2,8 sekuntia

8. Tesla Model S P90D, 2,8 sekuntia

8. BAC Mono, 2,8 sekuntia

Uusi päivitys nostaa Teslan ohi sekä Ariel Atomin että Bugatti Chironin, jolloin edelle jatkossa jää enää Ultima Evolution Coupe. Sekin on edellä vain yhdellä kymmenyksellä. Tesla on luonnollisesti listan ainoa neliovinen perheauto, jossa on istuinpaikat jopa seitsemälle henkilölle.

Viime vuonna Porsche esitteli Mission E -konseptiautonsa, jonka oli määrä haastaa Tesla esimerkiksi kiihtyvyydessä. Haastamisesta näytetään kuitenkin jäävän kauas, sillä Mission E -auton kerrottiin kiihtyvän nollasta sataan 3,5 sekunnissa. Sillä ei pääse edes Top 10 -listalle.