Äiti haastoi lapsensa oikeuteen – korjasi sukupuolen ilman lupaa

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Minnesotassa asuva perheenäiti on haastanut teini-ikäisen lapsensa oikeuteen sen vuoksi, että lapsi on mennyt korjaamaan sukupuolensa ilman äidin lupaa. 17-vuotias poika korjasi sukupuolensa tytöksi, mikä on äidin mukaan rikkonut hänen oikeuksiaan vanhempana.

NBC News -lehden mukaan Anmarie Calgaro -niminen äiti on haastanut lapsensa lisäksi oikeuteen myös kaikki tahot, jotka ovat auttaneet hänen lastaan sukupuolen korjaamisessa. Näitä tahoja ovat muun muassa terveyslautakunta, kaksi paikallista terveyskeskusta ja lapsen käymä koulu.

Transsukupuolinen tyttö ei ole korjannut sukupuoltaan hetken mielijohteesta vaan pitkän prosessin jälkeen. Häntä on auttanut korjauksen läpikäymisessä moni taho, mikä on sukupuolen korjaamista vastaan olleen äidin mielestä ollut väärin. Tyttö ja äiti eivät asu tällä hetkellä samassa osoitteessa odottaessaan oikeuden päätöstä.