Uskotko silmiäsi? Nämä Levi’s-farkut ovat vuodelta 1893 – näyttävät yhä uusilta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikki tietävät, että laadukkkaat farkut kestävät käytössä todella pitkään. Harva kuitenkin tietää, että vuonna 1893 ostetut Levi’s-farkut ovat edelleen kuin uudet, vaikka niillä on ikää jo huimat 123 vuotta. Nyt tällaiset housut ovat tulossa myyntiin Yhdysvalloissa.

Huutokaupalla Daniel Buck Auctions & Appraisals -huutokaupassa Mainen osavaltiossa myytävien farkkujen hinnan arvioidaan nousevan jopa kymmeniin tuhansiin dollareihin. Vuonna 2005 japanilainen keräilijä maksoi vuoden 1880 Leviksistä 60.000 dollaria. Nyt myytäviä housuja ei ole juuri käytetty niiden ostamisen jälkeen, ja tuolla hinnalla niiden tulevakaan omistaja tuskin housuja aivan arkikäyttöön on ottamassa.

Vuosimallin 1893 Levi’s-farmarihousuissa ei ole lainkaan vyölle tarkoitettuja lenkkejä ja niissä on vain yksi takatasku. Muuten farkut muistuttavat hämmästyttävän paljon nykyisiä. Farkut ostettiin aikoinaan eräästä maailman ensimmäisten joukossa avatusta Solomon Warnerin farkkukaupasta Tucsonissa. Warner oli joutunut vuonna 1870 Apache-intiaanien väijytykseen, josta hän kuitenkin selvisi hengissä.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash