Jäätävän kaunista, Saara Aalto! Tuomaristo ei ollut uskoa korviaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen laulajatähti Saara Aalto oli juuri hetki sitten kovassa paikassa, kun hän esitti Britannian X Factorin lavalla ikivihreän klassikkohitin My Heart Will Go On. Etukäteen kappaletta kritisoitiin kovasti, sillä se katsottiin paitsi liian ilmiselväksi valinnaksi myös haastavaksi esittää.

Katso Saaran esitys videona tästä!

Oscareita kahmineen Titanic-elokuvan ikoninen tunnuskappale on esitetty ympäri maailmaa miljoonia kertoja, joten uudenlaisen näkemyksen tuominen kappaleeseen aivan olennaiseksi seikaksi. Jatkopaikka ei nimittäin ole lainkaan varma, ellei brittiyleisö ylläty esityksestä todella positiivisesti.

– Laulan elokuvamaailman ikonisimman kappaleen. Minun täytyy tehdä siitä täydellistä, Saara totesi ennen esitystä.

Esityksessä ei tällä kertaa nähty kovin paljon liikehdintää, mutta visuaalisuuteen oli panostettu muilla tavoilla. Esitys oli upea, eikä haastava kappalevalinta tuntunut lainkaan väärältä. Tuomaristo ylisti vuolaasti esitystä, joka oli kommenttien perusteella parempi kuin tuomarit olivat osanneet odottaa.

– Joka viikko parannat entisestään. Onko jotain mitä et osaa laulaa? Sinä yllätät joka kerta, Louis Walsh hehkutti.

– Sinä näytit kauniilta suomalaiselta haltialta. Tuo oli osoitus siitä miten upea laulaja olet, Nicole totesi.

– Celine Dionin kappalevalinta ja esityksesi olivat upeita, mutta en pitänyt asustasi, Simon antoi myös hieman kritiikkiä.

Finalistit esittävät tänään kilpailukappaleensa, ja siitä alkaa vuorokauden kestävä äänestys. Viime viikolla Saara sai mitä ilmeisimmin eniten ääniä kaikista finalisteista ja lisäksi hän dominoi ylivoimaisesti myös erilaisia lukijaäänestyksiä. Sunnuntai-iltana nähdään miten brittikatsojat ottivat vastaan Saaran tuoreimman esityksen.

Kappalevalintaa kritisoitiin myös siksi, että Saara vaikuttaa valinnoillaan kopioivan edeltäjänsä Sam Baileyn finaalikappaleita. Bailey esitti nimittäin vuoden 2013 X Factorissa No More Tears -kappaleen, jonka Saara esitti viime viikolla. Bailey esitti niin ikään myös My Heart Will Go On -kappaleen, jonka Saara esitti tänään. Muiden kopioiminen biisivalinnoissa on ihmetyttänyt monia, vaikka kappaleet valitseekin Saaran puolesta hänen mentorinsa Sharon Osbourne.