Ankea maanantai? Hauska kissavideo piristää taatusti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset rakastavat yksinkertaisia asioita. Kissavideot auttavat tutkitusti mielialan parantamisessa ja hymyn saavuttamisessa. Kissavideoita on myös tutkittu tieteellisestä näkökulmasta, ja niillä on todettu olevan yhtä piristävä vaikutus kuin kofeiinilla.

BuzzFeed-sivusto on julkaissut Amerikan hauskimmat kotivideot -televisio-ohjelman kanssa yhteistyössä koostevideon, jolla nähdään kissoja. Videolla ei oikeastaan ole sen suurempaa merkitystä, mutta se varmasti hoitaa tehtävänsä mielialan keventäjänä. Etenkin maanantait ovat kissavideoiden kulta-aikaa.

Tutkijoiden mukaan hauskoja nettivideoita katselemalla ja nauramalla, keho alkaa välittää lisää mielihyvähormoneja ja stressihormonien taso laskee. Mieli piristyy ja keskittymisestä tulee helpompaa. Ehkäpä tulevaisuudessa työnantajat suosittelevat työntekijöidensä pitävän kissavideotaukoja perinteisten kahvitaukojen lisäksi.