A380-superjumbon hurja laskeutuminen – sivuttain kiitoradalle!

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pimeys, tuuli ja turbulenssit luovat lentomatkustamisen vaarakerrointa suuremmaksi. Yleensä ilmojen halki liitävät rautajätit selviävät pienistä turbulensseista ja myrskyistä säikähdyksellä. Amsterdamissa on kuvattu, kuinka suuri matkustajakone laskeutuu keskelle myrskyä.

Angus-niminen myrsky riepotteli äskettäin Alankomaiden pääkaupunki Amsterdamia. Jerry Taha Productions oli kuvaamassa Schipholin lentokentälle saapuvan Emirates-lentoyhtiön A380-sarjan lentokoneen laskeutumista. Video ei sovi lentopelkoisten katsottavaksi.

Laajarunkoinen matkustajalentokone laskeutui kohti kiitorataa sivuttain. Tekniikkaa käytetään hankalissa sivutuulissa, jossa lentokone oikaistaan juuri ennen kiitorataa tai heti laskeutumisen jälkeen. Sivutuulilaskeutuminen näyttää hurjalta, mutta on yleinen menetelmä sivulta puhaltavan tuulen kompensoimiseksi.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat