Melania Trump ei halua Valkoiseen taloon – tulee maksamaan New Yorkille miljoonan päivässä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Donald Trumpin vaimo Melania on ilmoittanut, että hän ei aio muuttaa Valkoiseen taloon. Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa sijaitseva Valkoinen talo on presidentin virka-asunto ja pääasiallinen työpaikka, jonne presidentti perheineen olisi alkuperäisen käytännön mukaan muuttanut.

Melania Trump aikoo jatkaa asumista New Yorkissa hänen ja Donaldin 10-vuotiaan Barron-poikansa kanssa, että poika pystyy käymään koulunsa loppuun normaalisti. Järjestely ja siihen johtaneet syyt saattavat kuulostaa aluksi järkeviltä, mutta sen seuraukset ovat kuitenkin todella kalliit.

CNN Money -sivuston mukaan presidenttiperheen asuminen sekä New Yorkissa että Washingtonissa tulee maksamaan New Yorkin kaupungille yli miljoona dollaria joka päivä. Koko presidenttiperhe saa korkeimman luokan suojelun vuorokauden ympäri, mikä on kaupungissa haastavaa.

Suojelu yltää myös kaikkiin Donald Trumpin aikuisiin lapsiin ja heidän perheisiinsä. He kaikki asuvat suurkaupungissa, jossa suojelu on tietenkin paljon haastavampaa ja vaatii enemmän resursseja poliisilta ja koko kaupungilta. New Yorkin pormestari Bill de Blasio oli kommentoinut asiaa tiedotustilaisuudessa niin tuntuvaksi kulueräksi, että kaupunki tulee tarvitsemaan sen kattamiseksi apua. Kolme tahoa on laskenut presidenttiperheen turvallisuuden maksavan heidän asumisjärjestelyidensä vuoksi miljoona dollaria joka päivä.