Video paljastaa: Näin ensimmäisen maailmansodan lentäjät ampuivat tuhoamatta potkureitaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ensimmäisessä maailmansodassa ilmataistelut käytiin potkurikäyttöisillä hävittäjälentokoneilla. Koneiden aseet sijaitsivat yleensä niiden etuosassa, ja monet ovatkin varmasti ihmetelleet kuinka ampuminen onnistui tuhoamatta omia potkureita.

Ongelman ratkaisemiseksi kehiteltiin järjestelmä, joka tahdisti luodit niin etteivät ne osuneet omiin propelleihin. Youtuben Slow Mo Guys -kanavan tuoreella videolla paneudutaan tarkemmin lentokoneiden aseiden tahdistimiin.

Koska edelleen toimivat ensimmäisen maailmansodan lentokoneet ovat harvinaisia, täytyi konepistoolin ja potkureiden yhdistelmä valmistaa itse. Hidastetussa kohtauksessa nähdään, kuinka tarkasti tahdistin toimii. Videon lopuksi tahdistin poistetaan käytöstä, ja konepistoolin annetaan tuhota potkuri.