Koulun rakastettu keittäjätäti olikin peliriippuvainen varas – vei koululta 117 500 euroa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet muistavat vielä aikuisiälläkin oman koulunsa keittolan tädit. Koulun keittäjät ovat yleensä herttaisia naisia, joita varsinkin ala-asteella lapset rakastivat. Nyt tämä mielikuva on särjetty kokonaan yhden keittäjän toimesta hänen varastettuaan koululta 117.500 euroa.

57-vuotias keittäjä Betty Davidson oli North Yorkshiren yläkoulussa todella rakastettu. Hän oli ollut koulussa töissä pitkään, minkä vuoksi häneen luotettiin todella paljon. Vuonna 2007 hän sai luottamustehtäväkseen pitää huolta ruokalan raha-automaatista, jonka luona oppilaat ja opettajat kävivät lataamassa lounaskorttejaan.

Davidson oli vastuussa automaatin tyhjentämisestä ja rahojen laskemisesta. Rahoja käsitellessään hän oli päättänyt ottaa tyhjentämisen yhteydessä aina vähän rahaa myös itselleen. Vuosien saatossa Davidson oli peliriippuvuuttaan varten varastanut automaatista rahaa noin 117.500 euron arvosta.

Betty Davidson jäi lopulta kiinni varastamisesta vasta kahdeksan vuoden jälkeen vuonna 2015 kun talouspäällikkö laski rahat. Nainen itse muisteli ottaneensa vain 1.500 euroa, mutta luvut kertoivat kuitenkin toista tarinaa suurimpien kertasummien ollessa yli 15.000 euroa. Davidson tuomittiin The Sun -lehden mukaan vuoden ja neljän kuukauden mittaisella vankilarangaistuksella.