Televisiomainokset saavat taaperotkin napostelemaan

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Television on huomattu vaikuttavan ihmisten näläntunteeseen ja ruokahaluun. Mainokset voivat saada aikaan mielihaluja ja televisio-ohjelmia seuratessa moni syö enemmän kuin oli ajatellut. Nyt on huomattu, että televisio vaikuttaa myös taaperoihin.

Daily Mail -lehti kertoo Darthmouth-yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että television katsominen vaikuttaa ruokahaluun myös pienillä lapsilla, jotka eivät itse osaa edes vielä televisiota käyttää.

Jo kaksivuotiaat alkoivat napostelemaan ja vaatimaan välipaloja vaikka he olivat juuri ennen television katsomista syöneet.

Tutkimuksessa lapset ruokailivat ennen television katsomista. Ruokamainoksia nähneet lapset napostelivat täydellä vatsalla tarjolla olevia välipaloja 127 kilokalorin edestä. Lapset, jotka eivät nähneet mainoksia, söivät 97 kilokalorin verran. Tutkijoiden mukaan pienten lasten television katsominen voi johtaa ylipainoon ja huonoihin ruokailutottumuksiin.