Jymy-yllätys laihduttajille! Rasvanpolttoa nopeuttava herkku löytyy ruokakaapista

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet kovalla työllä laihduttavat ihmiset kärsivät painon jojoilusta, joka saa painon kertymään nopeasti onnistuneen dieetin jälkeen takaisin lisäkilojen kanssa. Nyt on selvitetty, että painon jojoilu johtuu suurimmaksi osaksi suoliston bakteerikannasta.

Rasvaiseen ruokavalioon ja ylisyömiseen tottuneet bakteerit säilyvät laihtumisen jälkeen vielä kuukausia samanlaisina, jolloin ne kaipaavat rasvaa. Kun henkilö viimein repsahtaa tai palaa edes osittain vanhaan ruokavalioonsa, bakteerit tarraavat rasvaan käyden ylikierroksilla, mikä alkaa kerryttämään nopeasti painoa takaisin.

Aikoinaan nämä bakteerit ovat olleet ihmisten tapa selviytyä, kun niukan ravinnon jälkeen suolisto ottaa talteen seuraavasta kunnon ateriasta kaiken. Nykyään se on monille kuitenkin harmillinen toiminto, jota vastaan ihmiset voivat tutkijoiden mukaan onneksi taistella ravinnon avulla.

Tutkijat ovat Daily Mail -lehden mukaan selittäneet, että varsinkin kahta flavonoidia sisältävät ruoat toimivat niin, että ne estävät suoliston bakteereja varastoimasta rasvaa ja kaiken lisäksi vielä kehottavat elimistöä polttamaan rasvaa. Näitä flavonoideja on erityisesti persiljassa, sellerissä, tomaatin kuorissa, kamomillateessä, greipissä ja appelsiineissa.