Animaatiolegenda tekee paluun – tekee vielä yhden pitkän elokuvan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilainen Hayao Miyazaki tunnetaan kansainvälistä ihastusta keränneistä animaatioelokuvistaan, kuten Naapurini Totoro, Henkien kätkemä ja Liikkuva linna. Vuonna 2013 mies ilmoitti vetäytyvänsä eläkkeelle, mutta nyt animaation elävä legenda on tekemässä paluuta.

Miyazaki ilmoitti haluavansa tehdä Kemushi no Boro, eli Boro-toukka -nimisestä animaatiosta kokopitkän elokuvan alun perin suunnitellun lyhytelokuvan sijaan. Anime News -sivuston mukaan ohjaajan suunnitelmissa on viimeistellä elokuva vuoteen 2019 mennessä, jolloin se ehtisi levitykseen ennen vuonna 2020 järjestettäviä Tokion olympialaisia. Hayao Miyazakin kerrotaan suunnitelleen Boro-toukasta kertovaa elokuvaa jo 20 vuoden ajan.

Hayao Miyazaki aloitti uransa animaattorina 1960-luvulla, ja uonna 1979 hän ohjasi ensimmäisen kokopitkän elokuvansa. Hänen elokuvansa alkoivat keräämään kansainvälistä arvostusta 1980-luvulla. Miehen tunnetuimpiin teoksiin lukeutuva Henkien kätkemä voitti parhaan animaatioelokuvan Oscar-palkinnon vuonna 2003.