Someraivo repesi television meikkivinkistä: ”Näin peität perheväkivallan merkit”

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Marokkolaisella Channel 2M -televisiokanavalla näytettiin 23. marraskuuta ohjelma, joka sai kaikki katsojat hämilleen. Sabahiyat-nimisessä ohjelmassa esiteltiin meikkivinkkejä, joiden avulla perheväkivallan uhriksi joutuneet naiset voivat peittää mustelmat ja ruhjeet kasvoiltaan.

Videolla Lilia Mouline näyttää miten paksulla meikkikerroksella ja peiteväreillä kasvoissa olevat mustelmat pystytään peittämään. Washington Post -lehden mukaan nainen vielä tarkentaa, että tiettyjen kohtien painamista tulee välttää, koska alueet ovat lyömisen jäljiltä erityisen herkät. Mouline myös kertoi mitkä meikkivoiteet ovat tehokkaimpia peittämään merkkejä siitä, että nainen on valitettavasti joutunut hakkaamisen kohteeksi.

Video sai ihmiset raivostumaan kahdesta syystä. Ihmiset eivät pitäneet siitä, että naisia neuvotaan peittelemään näkyvät perheväkivallan merkit. Asiasta vielä pahemman teki se, että ohjelma esitettiin televisiossa vain kaksi päivää ennen marraskuussa vietettävää YK:n julistamaa kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Kanava poisti ohjelman sivustoltaan siitä nousseen kohun jälkeen ja pyysi ohjelmaa julkisesti anteeksi.