Koira oppi lukemaan? Osaa lukea käskyt paperilta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koirat ovat yllättävän viisaita eläimiä ja halutessaan ne voivat oppia tekemään todella hienoja temppuja kun niille annetaan riittävä motivaatio onnistumiseen. Nyt videolla nähdään erikoinen tapaus, kun kulkukoirasta lemmikiksi muuttunut Rufus on oppinut lukemaan.

Wiltshiressa asuva Sharon Rogers adoptoi kadulta löytyneen Rufuksen. Seitsemänvuotias Rufus on rotunsa puolesta sekoitus rottweileria ja saksanpaimenkoiraa, ja se on todella innokas oppimaan. Rogers opetti koiraa lukemaan käskyt paperilta, mikä näyttäisikin olleen helppo tehtävä viisaalle koiralle.

Videolla nähdään miten Sharon Rogers näyttää Rufus-koiralle erilaisia käskyjä paperilta. Paperilla lukee istu, paikka, luokse ja maahan, ja koira osaa totella niistä jokaista. Lopuksi Rufus vielä näyttää miten se osaa kutsua itsensä kotiin sisälle painamalla ovikelloa ulkona.