Mitä ihmettä? Matkustaminen tekee onnellisemmaksi kuin lapsen syntymä

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Matkustaminen on monille rakas ja tarpeellinen harrastus. Moni loman tarpeessa oleva pystyy vasta ulkomailla kunnolla lepäämään ja rentoutumaan. Nyt Booking.com -sivusto on tehnyt matkustelemiseen liittyvän laajan kyselyn, johon otti osaa 17.000 ihmistä ympäri maailmaa.

Kyselyn mukaan 77 prosenttia ihmisistä koki olevansa paljon onnellisempia heti matkan varaamisen jälkeen. Daily Mail -lehden mukaan 56 prosenttia vastanneista kertoi tuhlaavansa rahaa mielummin matkaan kuin omaisuuteen. 48 prosenttia ihmisistä käytti rahaa mielummin matkaan kuin parantaisi elinympäristöään kotona.

Kyselystä kävi myös ilmi, että puolet vastanneista ajatteli lomamatkan olevan tärkeämpää oman onnellisuuden kannalta kuin unelmien työpaikan. 49 prosenttia vastanneista piti lomamuistojaan jopa arvokkaampina kuin muistoja omasta hääpäivästä.

45 prosenttia vastanneista tunnusti, että tunsi olonsa tyydyttyneemmäksi matkalla kuin silloin kun heitä kosittiin. 29 prosenttia kuvaili matkalla kokemansa onnen tunnetta jopa suuremmaksi kuin saadessaan vauvan. Yli puolet vastanneista lähtisi myös mielummin matkalle kuin treffeille oman kumppaninsa kanssa.