Nainen syntyi ilman vaginaa – aikoo nyt perustaa perheen

Ohhoh! Terveys · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Georgiassa asuva Devan Merck sai tietää 12-vuotiaana, että hänellä ei ole vaginaa. Epämuodostuneista genitaalialueista johtuen naista on kiusattu koko nuoruutensa ajan. Nyt hän on tavannut elämänsä rakkauden ja suunnittelee perheen perustamista.

– Minua on kiusattu koko nuoruuteni ajan ja olen tuntenut olevani epänormaali. Lapset kutsuivat minua pojaksi ja friikiksi. Kaikki poikaystävät ovat kaikonneet saatuaan tietää, että he eivät voi harrastaa kanssani seksiä, Devan kertoo Barcroft TV:n haastattelussa.

23-vuotias nainen on nykyisin umpirakastunut aviomieheensä Trentiin. He asuvat Georgiassa ja suunnittelevat perheen perustamista ja biologisten lasten saamista. Devanilla on toimivat ja terveet munasarjat, joten biologisen lapsen saaminen olisi mahdollista. Hänelle on rakennettu vagina myöhemmin kirurgisesti.