Naiset pettävät lähes yhtä paljon kuin miehet – tässä yleisimmät syyt!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naiset ovat hyvin sensuelleja ja myös yhtä seksuaalisia olentoja kuin miehetkin. Miehillä syy pettämiseen on usein täysin fyysisen ja seksuaalisen kokemuksen hakeminen. Naiset kaipaavat kuitenkin pettäessään lähes poikkeuksetta myös jonkinlaista henkistä yhteyttä ja tunnesidettä.

Robert Weiss kertoo Psychology Today -sivustolla, että muun muassa digitaalisuus on muuttanut pettämistä todella paljon ja lisännyt naisten pettämistä. Naisten kohdalla pettäminen lähtee useasti sosiaalisessa mediassa käydyistä keskusteluista, koska naiset haluavat luoda ensin tunnesiteen henkilöön.

Weiss kertoi kymmenen yleisintä syytä, jotka nykyään ajavat naiset pettämään.

1. Huono itsetunto ja hyväksymisen hakeminen

2. Kumppanille kostaminen

3. Yksinäisyys

4. Kipinän ja flirttailun puute

5. Seksin puute

6. Läheisyyden puute

7. Epärealistiset odotukset suhteessa

8. Naispuolisten ystävien ja tukiverkoston puuttuminen

9. Halu saattaa suhde päätökseensä

10. Riippuvuus seksiin ja ihastumisen tunteeseen