Habiolta koskettava kappale lastensuojelusta – vierailijana Paleface

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisartisti Habio on julkaissut uuden Korkeella-singlensä, jonka vierailijana kuullaan ja nähdään räppäri Paleface. Kappaleen tuoreen musiikkivideon on ohjannut Ville Juurikkala ja sen sanoitusten taustalla on koskettava kokemus suomalaisesta lastensuojelusta.

– Korkeella-biisi on kannustus kamppailuun elämän vaikeuksia vastaan. On ollut ilo ja kunnia kohdata nuoria, jotka taistelevat tiensä valoisaan tulevaisuuteen, vaikka heidän tarinansa saisivat monet haukkomaan henkeään. Menneisyyttään ei voi muuttaa, mutta menneisyys ei määrittele sinua – jos niin päätät, lastensuojelulaitoksissakin työskennellyt Habio kertoo.

– Nuorissa on käsittämätöntä vahvuutta ja suunnattoman rohkeita yksilöitä. Palefacen tiesin osaavan tarttua tähän biisiin sen ansaitsemalla rehellisen raa`alla otteella, unohtamatta toivoa. Hän onnistui täydellisesti. Kasvutarina sai siivet.

– Habio lähetti mulle kappaleen demoversion ja silmieni eteen avautui tarina tytöstä, jolla menee vähän liian lujaa. Lopputuloksena on vähän inhorealistinen tarina päihteistä ja selviytymistaistelusta. Vaikka loppuratkaisu jää kuulijan pääteltäväksi, kertosäe jättää selvästi toivonkipinän, Paleface kertoi.

Kolmenkympin rajapyykin ylittäneellä Habiolla on lastensuojelutöiden ohella pitkä musiikkitausta. Useiden instrumenttien taitaja on kuitenkin vasta nyt ponnistanut soolouralle. Habio kutsuu musiikkiaan urbaaniksi iskelmäksi ja johdattelee kuulijansa leikkiin vahvojen tunteiden varjoilla. Habion aikaisempaa Myyty sydän -singleä on kuunneltu Spotifyssä jo yli 150.000 kertaa. Habion esikoisalbumi Urbaani iskelmä ilmestyy alkuvuonna 2017.