Lentomatkustaja helvetistä – näistä merkeistä hänet tunnistat

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kaikki tietävät, että matkustaminen saattaa olla äärimmäisen stressaavaa, mutta se ei kuitenkaan oikeuta ärsyttävään tai jopa törkeään käyttäytymiseen. Lentokoneessa on oikeastaan jopa pakko ottaa kanssamatkustajat huomioon. Silti jokaisen lentokoneen matkustamossa istuu aina vähintään yksi ihminen, joka saa käytöksellään muut pyörittelemään silmiään.

Mistä nämä henkilöt sitten tunnistaa? Ensinnäkin he etuilevat kaikkia jo lentokentällä. Heillä on kiire. He ovat muita tärkeämpiä. He voivat tehdä omasta mielestään mitä haluavat. Siksi he myös haluavat ensimmäisenä turvatarkastukseen, ensimmäisenä lentokoneeseen ja ensimmäisenä koneesta ulos.

Näille henkilöille saattaa olla tyypillistä liiallinen alkoholin nauttiminen. He eivät auta matkatavaroidensa kanssa pulassa olevia – päinvastoin, kieltävät muita koskemasta heidän tavaroihinsa. He eivät myöskään jätä vierustoveria rauhaan, vaan saattavat kertoa koko elämäntarinansa jo ennen kuin lentokone on noussut ilmaan. He myös asentavat tuolinsa makuuasentoon, vaikka heidän takanaan oleva henkilö olisi syömässä ateriaansa. He tunkevat jalkansa kattoon, edessä istuvan syliin tai vieruskaverin pöydälle.

Nämä henkilöt kuuntelevat musiikkia tai katsovat iPadille ladattuja ohjelmia ilman kuulokkeita. He eivät kunnioita lentohenkilökuntaa tai muita matkustajia. Salaa he kaivavat pahalle haisevat kananmunavoileipänsä laukusta ja syövät ne evääksi. He haluavat kaiken ilmaiseksi. Sen jälkeen he vapauttavat sulkijalihaksensa ja päästävät ilmaan pyörryttävän määrän suolistokaasuja.