Maailman vanhin kannabiskahvila suljetaan Amsterdamissa – sijaitsee liian lähellä koulua

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amsterdamin kannabiskahvilakulttuuri kukoistaa ja voi hyvin – ainakin vuodenvaihteeseen saakka. Ensi vuonna maahan astuu voimaan laki, joka kieltää coffee shopien sijainnin 250 metrin päässä oppilaitoksista. Uuden asetuksen takia kaupungin 28 kahvilaa joutuu sulkemaan ovensa.

Suljettavien kahviloiden joukossa on myös maailman ensimmäinen ja vanhin kannabiskahvila Mellow Yellow. Suosittu ja legendaarinen kannabiskulttuurin edelläkävijä on palvellut asiakkaitaan vuodesta 1967 saakka. Kahvilassa vierailee päivittäin tuhansia paikallisia ja turisteja.

– Mellow Yellow on maailman ensimmäinen coffee shop ja nyt he haluavat sulkea sen. Palvelen päivittäin tuhansia ihmisiä. Täällä käy jopa israelilaisia ja palestiinalaisia polttamassa hyvässä sovussa keskenään. Osa ihmisistä tulee paikalle pelkästään ottamaan valokuvia, koska kahvila on oleellinen osa Amsterdamin historiaa, kahvilan omistaja Johnny Petram kertoo Telegraphille.