Näin leivot joulupipareita taaperon kanssa – ota vinkit haltuun

Koti & Asuminen Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pikkuväen kanssa on hauskaa valmistella joulua. Taaperot osaavat esimerkiksi koristella joulukuusta – tai ainakin ojentaa suun kautta käyneitä joulukoristeita vanhemmilleen. Lasten kanssa kannattaa leipoa joulupipareita, ja nyt annamme parhaat vinkit leivontapuuhiin.

Pienten lasten kanssa voi käyttää pakastealtaasta saatavaa valmispiparitaikinaa. Pöydälle voi panna leivonnan ajaksi sotkua blokkaavan vahaliinan alustaksi, ja kiinnittää se nastojen tai sinitarran avulla kiinni. Lapselle on järkevää pukea esiliina. Pienokaiset osaavat kaulia ja käyttää piparimuotteja. Apureiden on myös annettava maistella taikinaa, koska se ikään kuin kuuluu leivontahommien luontaisetuihin, PureWow muistuttaa.

Piparien koristelemisessa kannattaa käyttää joko valmiita massoja tai yksinkertaista tomusokerikuorrutetta. Pienten lasten kanssa on helpompaa suosia yksinkertaisia koristelutyylejä ja valita reilun kokoisia koristeita. Piparien kauneudesta ei kannata ottaa stressiä, sillä herkut menevät vastassa kuitenkin sekaisin. Pääasia on, että piparien leipominen on herkullista ja hauskaa. Eikä mikään pipari maistu paremmalta kuin itse tehty.