Odottamaton laihdutusniksi – arkinen ylijäämäneste tekee ihmeitä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet laihdutuskierteeseen jääneet ovat voineet elämänsä aikana joutua kokeilemaan monia erilaisia niksejä painon pudottamiseen. Monien dieettien väitetään toimivan nopeasti, mutta aina näin ei kaikkien toiveikkaiden kohdalla kuitenkaan ole.

Daily Mail -lehti kertoo japanilaisesta tutkimuksesta, jossa on huomattu, että bataattien keitinvedessä on laihduttavia ominaisuuksia. Tutkijat saivat hiirillä tehdyssä kokeessa selville, että keitinveteen irronnut tärkkelys ja proteiini alensivat ruokahalua niin paljon, että sen juomisella oli laihduttava vaikutus.

Tutkijat ovat tutkimuksen lopputuloksesta todella innoissaan ja uskovat, että bataatin keitinvettä tullaan jatkossa käyttämään ja hyödyntämään monilla eri tavoilla. Veteen liuenneet proteiinit eivät pelkästään pudottaneet hiirillä kehon rasvan määrää vaan paransivat myös muun muassa kolesteroli- ja triglyseridiarvoja.