Nintendo Classic -retrokonsolit vietiin käsistä – kaupitellaan nyt tuhansilla euroilla!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nintendo toi taannoin markkinoille odotetun NES Classic Edition -konsolin. Kyseessä on minikokoinen versio legendaarisesta 8-bittisestä Nintendo Entertainment System -konsolista, joka löytyi monien suomalaiskotienkin olohuoneista 80- ja 90-luvuilla.

Retrokonsolin kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset, sillä NES Classic Edition on myyty loppuun käytännössä kaikkialta. Kaikki halukkaat eivät siis todennäköisesti saa konsolia käsiinsä vielä lähiaikoina. Esimerkiksi suomalainen Verkkokauppa.com on ilmoittanut, ettei tuotteen saatavuutta voida taata jouluksi.

NES Classic Edition -konsolin voi yrittää hankkia itselleen Ebayn kaltaisista nettihuutokaupoista, mutta laitteiden hinnat ovat kysynnän mukaisia. Ebayssa konsolia kaupitellaan kalleimmillaan jopa kymmenien tuhansien eurojen hintaan. Laitteen kauppahinta on Suomessa noin 80 euroa.

Nintendo on sittemmin kertonut Twitterissä yrittävänsä kaikkensa, jotta tuotteen suureen kysyntään voitaisiin vastata. Yhtiö pyrkii saamaan lisää konsoleita hyllyille vielä joulusesongin alla.