Parasta Ennen -radioshow loppuu huomenna: ”Oikea hetki laittaa pillit pussiin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme jo aiemmin kuinka Suomen suosituimpien radio-ohjelmien joukkoon jo vuosien ajan lukeutunut YleX-kanavan Parasta ennen -radioshow lopetetaan. Nyt on tullut jäähyväisten aika, sillä viimeinen Parasta ennen -ohjelma lähetetään YleX-kanavalla huomenna perjantaina 16. joulukuuta.

– Tämä voi olla monille surullinen juttu, mutta kaikki ei voi jatkua loputtomasti. Minulla on fiilis, että olen nyt antanut kaikkeni radio-ohjelmalle ja sitä ympäröivälle ilmiölle, joka on kasvanut käsi kädessä radio-ohjelman kanssa, Matti Airaksinen kommentoi Staralle.

Suomen suosituinta ysärimusiikin ohjelmaa on esitetty tammikuusta 2007 saakka, joten Parasta ennen -ohjelma lopetetaan nyt peräti kymmenen vuoden urakan jälkeen. Airaksinen on tehnyt viime vuosina suuren määrän ysärimusiikin keikkoja, ja hänen mukaansa buumin lakipiste on nyt nähty ja ilmiö alkaa hiljalleen laantua.

– Olen todella ylpeä siitä mitä on saavutettu, mutta nyt on oikea hetki pistää pillit pussiin. Tämä on ollut minulla mielessä jo pitkään. On kiva lopettaa ohjelma, kun se on vielä relevantti.

– Kuten 90-luku, myös Parasta ennen kesti tasan 10 vuotta. Se on poikkeuksellisen pitkä elinkaari radio-ohjelmalle. Minulla on ollut aika iso rooli, kun olen ollut rakentamassa tuota buumia. Kamelin selkä on hienoisesti taittunut ysäribuumissa.

Airaksinen jatkaa radioäänenä samalla kanavalla, joten hänen kuuntelijansa eivät jää tyhjän päälle.

– En ole lähdössä mihinkään. Disko 2000 menee hyvin ja sitä jatketaan Juskan kanssa. Pyrkimys on tehdä jatkossakin radiota, enkä halua YleXistä eroon. Haluan korostaa, että en ole mihinkään häipymässä, Matti Airaksinen kertoi.

Viimeinen Parasta ennen -risteily järjestetään 30.3.2017.