Disco Ensemble kiertueelle Saksaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen rockyhtye Disco Ensemble aktivoituu uuden albuminsa tiimoilta myös Saksan markkinoilla. Kymmenen keikkaa sisältävä kiertue julkistettiin tänään. Yhtye on kiinnitetty myös kesäkuussa järjestettäville Hurricane ja Southside -festivaaleille Saksaan.

Suomessa yhtyeen levynjulkaisukiertue käynnistyy 10. helmikuuta Kuopion Lunta Ilosaaressa -tapahtumasta ja kattaa helmi-maaliskuussa kaikki suurimmat kaupungit. Aiemmin tiedotettujen keikkojen ja Saksan osuuden jälkeen kiertue jatkuu Suomessa huhtikuun lopussa.

Disco Ensemble julkaisi muutama kuukausi sitten uutta musiikkia neljän vuoden tauon jälkeen. Single Fight Forever oli ensimmäinen singlelohkaisu 27. tammikuuta ilmestyvältä Afterlife-albumilta. Kappale nousi heti YleX:n, Radio Rockin ja Radio Xtremen soittolistoille.

Vuodesta 1996 toiminnassa ollut Disco Ensemble on julkaissut viisi albumia; Viper Ethics, First Aid Kit, Magic Recoveries, The Island of Disco Ensemble ja Warriors. Viimeisimmän albumin single Second Soul nousi Suomessa lähes kaikkien radioiden soittolistoille ja vahvisti yhtyeen asemaa suuren yleisön suosikkina kotimaassa.

Saksassa singleä kuultiin paitsi useiden radiokanavien soittolistoilla, myös supersuositussa Til Schweigerin ohjaamassa Kokowääh 2 -elokuvassa, jonka näki yli 4,5 miljoonaa ihmistä. Uusi albumi Afterlife julkaistaan sekä Suomessa että Saksassa Fullsteamin ja Sony Musicin kanssa yhteistyössä.

Energisistä keikoistaan tunnettu yhtye on soittanut uransa aikana yli 500 keikkaa 15 eri maassa. Erityisen suosittu yhtye on Saksassa, jossa yhtye on esiintynyt paitsi useilla klubikiertueilla, kaikilla suurimmilla festivaaleilla, ja edellisen albumin myötä myös stadionkeikoilla yhdessä paikallisen suursuosikin Die Toten Hosenin kanssa.