Britannia estämässä kännykän käyttämisen autossa

Autot Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja muualla maailmassa tapahtuu päivittäin suuri määrä liikenneonnettomuuksia, koska kuljettaja käyttää ajessaan matkapuhelinta. Tilanne on nyt edennyt jo niin vakavaksi, että brittihallitus kaavailee kovia otteita tilanteen korjaamiseksi. Vastaavaa ei ole nähty koskaan aiemmin.

Iso-Britanniassa joka kolmas kuljettaja myöntää käyttävänsä matkapuhelinta ajaessaan. Nyt Britannian liikennevirasto on saanut tehtäväkseen selvittää onko teknisesti mahdollista tehdä matkapuhelimista käyttökelvottomia liikkuvan auton sisällä.

Estäminen on määrä toteuttaa matkapuhelimessa olevalla sovelluksella, joka estää puhelimen yhteydet auton liikkuessa.

Mikäli käytön estäminen on teknisesti mahdollista, ei matkapuhelimella voisi jatkossa soittaa, surffata verkossa, lähettää tai vastaanottaa tekstiviestejä tai sähköpostia auton liikkuessa. Viranomaisten on määrä tavata puhelinvalmistajia asian tiimoilta.

Viranomaiset haluavat, että kännykän käytöstä ratin takana tulisi yhtä paheksuttavaa kuin rattijuopumuksesta ja ilman turvavyötä ajamisesta.

Nykyisin matkapuhelimen käytöstä ajon aikana saa Britanniassa lähes 300 euron sakot ja kuusi rangaistuspistettä ajokorttiin. Jos käyttö johtaa ihmishengen vaativaan onnettomuuteen, voidaan kuljettaja määrätä elinkautiseen vankeuteen, Independent uutisoi.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.