Aarteenetsijä teki jättilöydön – kaivoi maasta keskiaikaisen kultasormuksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen Mark Thompson osti metallinpaljastimen 1,5 vuotta sitten. Mies on harrastanut aarteenetsintää satunnaisesti. Äskettäin hän vieraili Robin Hoodista tutussa Nottinghamshiren metsässä ja teki jymylöydön.

Metallinpaljastin oli piipannut, kun Thompson oli ehtinyt käyskennellä metsässä vain parinkymmenen minuutin ajan. Hän ajatteli löytäneensä retkeilijöiden jättämiä roskia tai pikkukolikoita. Yllätys oli melkoinen, kun mies kaivoi maasta esiin kultaisen sormuksen.

Keskiaikaisessa sormuksessa on sininen safiiri. Sen arvon on otaksuttu nousevan yli 80.000 euroon. Thompson on ikionnellinen aarteensa ansiosta ja mies suunnittelee käyttävänsä rahat oman asunnon hankkimiseen, Metro-lehti uutisoi.

https://www.facebook.com/117118184990145/posts/1258957254139560