Säätiedotus keskeytyi yllättäen – syynä raju krapula?

Ohhoh! · Tim Isokivi

Iso-Britannian Yleisradion, BBC:n merenkulkijoille suunnattu säätiedotus keskeytyi taannoin yhtäkkisesti ensimmäistä kertaa 91 vuoteen. Keskeytyksen syyksi on epäilty kanavan työntekijöiden edellisenä iltana viettämiä pikkujoulujuhlia.

BBC:n Radio 4 -kanavan meteorologin, Tomasz Schafernakerin ääni alkoi rakoilla kesken säätiedotuksen. Lopulta hän keskeytti juontonsa, pahoitellen asiaa ensin nopeasti kuuntelijoille. Keskeytyksen jälkeen uutistenlukija Chris Aldridge jatkoi lähetystä.

Tapaus sai kuuntelijat ymmälleen. Monet epäilivät, olisiko Schafernaker saattanut olla liian krapulassa edellisenä iltana vietettyjen BBC:n pikkujoulujen jäljiltä. Virallisen selityksen mukaan syy oli tarkemmin määrittelemättömässä huonovointisuudessa.

– Tomaszille tuli huono olo kesken merenkulkijoiden säätiedotteen edellisiltaisen pitkän ja vaativan yövuoron vuoksi. Hän hoiti tilanteen onneksi ammattilaisesti ja on sittemmin toipuinut täysin, BBC:n edustaja kuvaili Metro-lehden mukaan.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Tomasz Schafernaker on noussut otsikoihin suorassa lähetyksessä tapahtuneiden mokien vuoksiVuonna 2007 hän unohti Edinburghin kaupungin nimen ja näytti työkaverilleen keskisormea televisiolähetyksessä vuonna 2010.