Maailman vanhin gorilla Colo jo 60-vuotias – lähes tuplat normaaliin!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Traagisesti menehtynyt Harambe ei ole tämän vuoden ainoa julkkisgorilla. Nyt otsikoihin on noussut vaihteeksi myös elossa oleva lajin edustaja, syntymäpäiviään viettänyt Colo.

Yhdysvaltojen Ohiossa sijaitsevassa Columbus Zoo and Aquarium -eläintarhassa asuva Colo on maailman vanhin vankeudessa elävä gorilla. Se täytti torstaina 22. Joulukuuta 60 vuotta. Eläin on myös maailman ensimmäinen eläintarhassa syntynyt gorilla.

Colo on ylittänyt jo useilla vuosilla gorillojen elinikäennusteen, joka on 37 vuotta. Apinan pitkän iän salaisuus on sen eläintarhassa saama sairaanhoito. Cololta poistettiin taannoin pahalaatuinen kasvain, mutta nyt eläin voi jälleen paremmin.

Gorillavanhuksen syntymäpäiviä juhlittiin Associated Press -uutistoimiston mukaan satojen puistossa vieraillen ihmisten toimesta. Eläimelle tarjoiltiin tietenkin syntymäpäiväkakkua, joka koostui tässä tapauksessa muun muassa perunamuusista, persiljasta, punajuuresta ja kurpitsasta.

 

Happy Birthday, Colo! At 60 years old, the Queen of the Columbus Zoo has a bigger family and circle of friends than most…

Publié par Columbus Zoo and Aquarium sur jeudi 22 décembre 2016