Dubai suunnittelee maailman suurimman lentokentän rakentamista – kustannukset 34,4 miljardia euroa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suurin kaupunki Dubai on noussut viime vuosina suosittuijen matkakohteiden listalle. Helsingistä saa suoria lentoja Dubaihin tammi-helmikuussa alle 200 eurolla. Nyt Dubai suunnittelee toisen lentokentän laajentamista.

Dubain Al Maktoumin kansainvälinen lentokenttä avattiin vuonna 2010, mutta sen kautta operoi vain muutama lentoyhtiö. Nyt lentokenttää on tarkoitus laajentaa maailman suurimmaksi lentoasemaksi. Rakennustyöt valmistuvat suunnitelmien mukaan seuraavan 12 vuoden aikana.

Lentokentän laajennustyöt kustantavat noin 34,4 miljardia euroa. Lentokentän kapasiteetin kerrotaan nousevan 83 miljoonasta vuosittaisesta matkustajasta 220 miljoonaan matkustajaan. Lentokentän kokonaispinta-ala tulee olemaan 140 neliökilometriä, Bloomberg uutisoi.

ثلاثة مليارات دولار تمويل حكومة #دبي لمطار آل مكتوم الدولي ليصبح عند اكتماله الأكبر عالميا بطاقة استيعابية تبلغ 220 مليون مسافر The Emirate of #Dubai will invest $3 billion in the expansion and development of a second aviation #hub, Al Maktoum international airport, to become the world’s largest airport with an ultimate capacity exceeding 220 million passengers #مطار #مطار_آل_مكتوم_الدولي #سفر #اقتصاد #حكومة_دبي #في_دبي #الإمارات_بعدستكم #AlMaktouminternationalairport #Travel #collage #art #photooftheday #refllections #reflectiongram #lights # #longexpusure #lenseculture #InUAE #UAE??

A photo posted by dotemirates (@dotemirates) on