Älä tee näitä virheitä kalaruokia tehdessäsi – kuusi virhettä listattiin

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yleisen ohjeen mukaan ihmisten tulisi syödä kalaa vähintää kerran viikossa. Monet vierastavat kalan kokkaamista ja luulevat sen olevan vaikeaa. Todellisuudessa kalan valmistaminen on nopeaa ja yksinkertaista, kunhan muistaa muutaman perussäännön.

PureWow on nyt listannut kuusi muistisääntöä kalan valmistamisessa. Kalafilettä ei saa valmistaa suoraan pakasteesta, mikäli haluaa maun olevan paras mahdollinen. Myös jääkaappikylmää kalaa kannataa pitää huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen kypsentämistä. Hummereita valmistaessa tasaisen lopputuloksen saa siten, että keittää saksia hieman kauemmin kuin pyrstöosaa.

Kalapala tulee varmistaa ruodottomaksi ennen kypsennystä, vaikka sen olisi kerrottu olevan perattua. Kalaa ei myöskään saa panna kylmälle paistinpannulle kypsymään, vaan vasta sitten, kun pannu on kuumennut. Kala kannattaa kuivata ennen pannulle panemista.

Mikäli valmistaa kalaa uunissa tai grillissä, tulee varmistaa paistoalusta puhtaus ja se, että kala ei tartu siihen kiinni. Esimerkiksi vuoka on hyvä öljytä huolellisesti tai kala saattaa tarttua siihen ikävästi kiinni.