Sankariäiti käveli 40 kilometriä pelastaakseen lumen saartamaan perheensä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Äidit ja isät tekevät tunnetusti tiukan paikan tullen kaikkensa perheensä pelastamiseksi. Nyt Yhdysvalloissa on noussut otsikoihin perheenäiti, joka käveli jouluaattona 40 kilometriä Grand Canyonin liepeillä pelastaakseen lumen saartaman perheensä.

Eric ja Karen Klein sekä heidän 10-vuotias Isaac-poikansa olivat autoilemassa Grand Canyonilla, kun he luottivat liikaa GPS-paikantimeensa, joka kuitenkin ohjasi heidät autolla vaellusreitille. Auto juuttui lopulta mutaan. Kuten Yhdysvalloissa usein, tälläkään alueella ei ollut minkäänlaista kännykkäverkkoa, jolla he olisivat voineet soittaa apua.

Perheen isällä oli ongelmia selkänsä kanssa, joten Karen-äiti päätti ryhtyä toimeen perheen pelastamiseksi. Hän taivalsi ensimmäiset 15 kilometriä läheiselle päätielle lähes metrin lumikinoksessa, mutta vain huomatakseen, että päätie oli suljettu lumentulon vuoksi. Sitten hän muisti nähneensä risteyksen 25 kilometriä aiemmin, ja lähti taivaltamaan sitä kohti.

– Elämän tärkeysjärjestys selvisi melko nopeasti. Ajattelin, että kuolenko näin, mutta vastasin, että en todellakaan. Lapseni tarvitsee äitiä ja mieheni vaimoa. Enkä anna äitini joutua hautaamaan minua. En voi antaa sen tapahtua. Vaistoni kertoi, että minun täytyy pelastaa perheeni, Karen Klein kertoi tänään Good Morning America -aamuohjelmassa.

– Vaistot astuivat peliin. Kun olet äiti, niin se on mitä on. Näin sitä täytyy toimia perheensä eteen. Se on tärkein asia. Ei siinä ollut kyse selviytymisestä, vaan elossa pysymisestä muiden vuoksi.

Lopulta tuli pilkkopimeä ja alkoi sataa lisää lunta. Hän pakotti kuitenkin itsensä jatkamaan kävelemistä koko yön. Hän joi sulattamaansa lunta. Lopulta hän löysi 36 tunnin kävelemisen jälkeen majan, joka oli kuitenkin suljettu. Hän lyhistyi sen lattialle.

Samaan aikaan perheen poika oli aamun tullen kävellyt noin 25 kilometriä ja saanut kännykkäänsä verkkoa. Hän soitti saman tien apua. Apu saapui nopeasti ja koko perhe pelastui koettelemuksestaan. Poika ja äiti joutuivat molemmat sairaalahoitoon paleltumien vuoksi.