Surffari murskautui valtavien vesimassojen alle – vakava turma videolle

Ohhoh! Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Surffauksessa suoritus usein keskeytyy syystä tai toisesta, ja myös suurimpien aaltojen alle jääneet selviävät yleensä vammoitta. Englantilaiselle surffari Tom Butlerille kävi kuitenkin joulun alla hieman toisin, kun hän jäi valtavien vesimassojen alle Nazaressa, Portugalin rannikolla.

27-vuotias Butler kaatui World Surf League -surffauskilpailuissa. Sen jälkeen valtava aalto kaatui hänen päälleen kymmenien tonnien painolla, jotka käytännössä murskasivat ihmiskehoa useiden sekuntien ajan. Aallon korkeus oli asiantuntijoiden mukaan jopa 10 metriä.

Maailmanlistan sijalla 37. oleva surffari saa kiittää onneaan selvittyään erittäin vakavasta turmasta hengissä. Hänet kiidätettiin heti vedestä nousemisen jälkeen sairaalaan, jossa todettiin haljennut tärykalvo, murtuneita kylkiluita sekä keuhkovamma. Mies itse kiitti luojaansa nähtyään videon omasta turmastaan. Hengenlähtö oli nimittäin lähellä.