Suomalaiset tyrmistyivät lakupiippu-päätöksestä: ”Liköörikonvehdit portti alkoholismiin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme eilen kuinka S-ryhmä ilmoitti, että kauppojen makeishyllyistä löytyvistä Kipparin Piippu -lakupiipuista ei enää jatkossa kerry S-bonusta. Syynä on Suomen uusi tupakkalaki, joka kieltää hintahyvityksen tarjoamisen ja maksamisen ”tupakan kaltaisilta tuotteilta”.

PÄIVITYS: Vuodenvaihteen jälkeen paljastui lisäksi, että lakupiipuille määrättiin kaupoissa 18 vuoden ikäraja.

Suomalaiset ottivat tiedon vastaan tyrmistyneenä, sillä markkinoilla on valtava määrä muitakin tuotteita, jotka ovat terveellä mielikuvituksella ajatellen päihteiden kaltaisia tuotteita. Monista arkipäiväisistä tuotteista voi tulla mielikuvia erilaisista päihteistä tupakasta viinaan ja huumeisiin. Sosiaalisessa mediassa ylilyönti saikin aikaan runsaasti ideoita byroslavian seuraavista kohteista.

Bonuksettomien tuotteiden listalle voisivat sosiaalisessa mediassa esitettyjen kommenttien perusteella päätyä jatkossa esimerkiksi kokaiinia muistuttava ruokasooda, marijuanaa muistuttava oregano ja kermaliköörin kaltainen luomukerma. Lisäksi Bilar-automakeisille ehdotettiin autoveroa ja vadelmaveneille veneveroa.

Erityisen paljon kannatusta saivat kuitenkin liköörikonvehdit. Niissä yhdistyvät paitsi sokerin aiheuttamat terveyshaitat myös porttiteorian mukainen siirtyminen suklaamakeisista alkoholismiin. Esimerkiksi Fazerin suosituissa Liqueur Fills -konvehdeissa on 2,8 painoprosenttia alkoholia. Viime vuosina liköörikonvehdeille on pidetty kaupoista riippuen jopa 12- ja 18-vuoden ikärajoja niiden sisältämän alkoholin vuoksi.