Applen iMac-tietokone murskattiin – tältä se näytti 28 500 fps hidastettuna

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Voimme kiittää nykytekniikkaa siitä, että näemme esimerkiksi kuinka vanha iMac-tietokone tuhoutuu tuhansiksi paloiksi sekunneissa. Tietokone pääsee Indianan yliopistossa olevan paineilmaputken käsittelyyn, joka syöksee muinaistekniikan seinää päin 1.800 metrin sekuntivauhdilla.

YouTubessa edesottamuksiaan kuvaava kaksikko The Slow Mo Guys on testannut hidastettuja videoita muun muassa vedenalaisten luotien ja erilaisten räjähdysten kanssa. Nyt miehet kuvaavat tietokoneen tuhoutumisen 28.500 kuvaa sekunnissa taltioivalla kameralla. Tietokone syöksyy seinää päin ja hajoaa paloiksi jo ennen varsinaista ilmalentoa.

Verkossa on julkaistu runsaasti videoita, joissa näytetään mielenkiintoisia tilanteita tai fysikaalisia ilmiöitä hidastettuina. Perinteisin tapaus lienee vesi-ilmapallon tai muun esineen lävistävän luodin esittäminen suurnopeuskameran linssin läpi kuvattuna.