Mies yritti huumata naisen – baarimikko vaihtoi drinkkilaseja: ”Mies huumasi itsensä”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ravintoloissa, yökerhoissa tai baareissa ei saisi koskaan jättää juomalasia ilman valvontaa, sillä joku epärehellisissä aikeissa paikalle saapunut henkilö voi panna sekaan huumaavia aineita. Eräs baarimikko kuitenkin huomasi asiakkaana olleen miehen aikeet.

Baarissa työskennellyt mies on nyt tunnustanut Whisper-sivustolla, kuinka huomasi ravintolassa olleen miesasiakkaan sujauttaneen tyrmäystippoja tai muuta raiskaushuumeeksi luokiteltavaa ainetta naisen lasiin. Baarimestari vaihtoi salaa miehen ja naisen juomia keskenään.

– Vaihdoin drinkkejä miehen huomaamatta. Sen jälkeen seurasin vierestä, kun mies huumasi itsensä, sivustolla kirjoitetaan.

Yksi yleisimmin käytetyistä raiskaushuumeista on GHB, eli gammahydroksivoihappo. GHB on keskushermostoa lamaannuttava aine, ja sen haittavaikutuksina esiintyy huimausta, sekavuutta ja väsymystä. Huumeen nauttiminen saattaa lopulta johtaa tajuttomuuteen ja jopa kuolemaan. GHB:tä, eli gammaa voi liikkua sekä nestemäisenä että jauheena, joten tavallisesti sen huomaaminen drinkissä on lähes mahdotonta.