Iranilainen ravintola antaa köyhille ilmaisen ruoan – haluavat panna hyvän kiertämään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadan Montrealissa on iranilainen Marche Ferdous -niminen ravintola, jonka ovenpieleen on ripustettu lappu. Lapussa lukee: ”Varattomat ihmiset voivat syödä ilmaiseksi”. Kyseessä on todellinen hyvän tahdon ele.

Lähi-idästä Kanadaan maahanmuuttaneet ravintoloitsijat ovat päättäneet panna hyvän kiertämään. He haluavat kiittää maataan heidän auttamisesta ja tarjoavat ilmaisia aterioita vähävaraisille sekä kodittomille. Ravintolan osaomistaja Yahya Hashemi kertoo BBC:lle, että päivittäin noin viisi tai kuusi henkilöä syö heillä ilmaiseksi.

Myös muut asiakkaat ovat huomanneet ravintolan anteliaisuuden. Asiakkaat ovat ryhtyneet lahjoittamaan rahaa, jotta voisivat olla mukana talkoissa. Ravintola joutuisi kuitenkin heittämään ylijäämäruokaa pois illalla, joten he haluavat antaa ennemmin ruokaa sitä tarvitseville.