Näin kannustat kumppaniasi pysymään uudenvuodenlupauksessa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Uusi vuosi tarkoittaa monille lupauksia paremmasta terveydestä tai elintavoista. Parisuhteessa elävien ihmisten tulee tukea kumppaniaan pysymään päätöksessä, olipa kyseessä sitten kilojen pudottaminen, tupakkalakko tai tipaton tammikuu.

Tärkeintä on kumppaniin ja hänen tavoitteisiinsa uskominen. Lupauksen tekevää kumppania on hyvä kannustaa ja luoda hänelle positiivisia ajatuksia. Kerro, että haluat tukea rakastasi onnistumisessa ja olet aina hänen käytettävissään. Älä valehtele, mutta älä myöskään lannista.

Elämäntapavalmentaja Sloan Sheridan-Williams muistuttaa Femail Firstissa, että muutosta tekevän kumppanin huonoa käytöstä ei saa ruokkia eikä lipsahduksia edesauttaa. Molempien tavoitteena on sen sijaan välietappien saavuttaminen ja niistä iloitseminen. Kumppanille voi näyttää esimerkkiä omalla toiminnallaan ja saavuttaa tavotteita tiiminä.

Fyysisyys tuo parisuhteeseen potkua ja tutkimusten mukaan jo pelkkä halaus saa mielihyvähormoneja vapautumaan. Uutta elämäntyyliä tavoittelevien kannattaa saavuttaa luottamusta, rakkautta ja hyvinvointia suhteeseen oksitosiiniannoksia lisäämällä. Onnellinen mieli pystyy saavuttamaan helpommin haluamiaan asioita. Muista kuitenkin, että uudenvuodenlupaus on kumppanisi oma tavoite, etkä ole päätöksen tähtielementti.