Mies pidätettiin päiväkausiksi – poliisi luuli kissanhiekkaa huumeeksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Texasissa asuva mies joutui taannoin pidätetyksi useiden vuorokausien ajaksi. Syynä oli hänen autossaan ollut silikonipohjainen läpikuultava kissanhiekka, jota poliisit luulivat huumeiksi.

Ross Lebeaun mukaan poliisit pysäyttivät hänet joulukuussa, ja löysivät hänen ajoneuvostaan yli 200 gramman edestä sukkaan säilöttyä epäilyttävää ainetta. Miestä pidettiin epäiltynä metamfetamiinin hallussapidosta.

Vasta kolme vuorokautta myöhemmin poliisit tajusivat aineen olleen kissanhiekkaa. Lebeaun mukaan hänen isänsä oli jättänyt sen autoon ikkunoiden huurustumisen ehkäisemiseksi. Nyt mies toivoo vähintäänkin anteeksipyyntöä väärinkäsityksestä, sillä hän menetti pidätetyksi joutumisen vuoksi työpaikkansa.

ABC13-uutissivuston mukaan poliisin testit näyttivät ensin aineen olleen metamfetamiinia. Totuus paljastui vasta myöhemmin uudelleen tehdyssä testissä.