Viking Grace törmäsi laituriin – silminnäkijä kuvasi videolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poikkeuksellisen kova talvimyrsky on riepotellut jo parin päivän ajan Suomen länsirannikkoa, ja myrsky on aiheuttanut ongelmia laivaliikenteelle. Laivojen pääsy satamiin on vaikeutunut merkittävästi, mutta myrskytuulista huolimatta Viking Grace -alus saapui eilen satamaan.

Parhaillaan sosiaalisessa mediassa leviää Niklas Ekholmin julkaisema video, jossa nähdään Viking Gracen saapuminen laituriin. Kaikki ei mennyt aivan suunnitellusti, sillä suurikokoinen risteilyalus törmäsi tuulten painamana laituriin. Videon perusteella näyttää siltä, että aluksen kylkeen tuli törmäyksestä suurikokoinen painauma, josta lähti myös maalia. Myöhemmin Aron West julkaisi lähikuvan vaurioista.

Myös lähes kaikilla muilla risteilyaluksilla on ollut ongelmia merellä. Monet Tallinkin ja Viking Linen alukset ovat parhaillaan myöhässä myrskyn takia. Meteorologit varoittivat jo keskiviikkona, että länsirannikolle on luvassa poikkeuksellisen suuria aaltoja.