Kuorsaako kumppani? Kokeile asiantuntijan vinkkejä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuorsaavasta partnerista öisin kärsivä vierustoveri voi herätä toisen kuorsaamiseen useampia kertoja tunnissa mikäli onnistuu nukahtamaan ollenkaan. Pitkään jatkuvat katkonaiset yöunet ovat todellinen terveysriski, jota ei sovi vähätellä.

Tämän vuoksi vierustoverin kannattaa alkaa keksimään ratkaisuja parempien yöunien saavuttamiseksi jos kuorsaaminen kumppanilla ei lopu.

Tohtori Guy Meadows kertoi Mirror-lehdelle, että ensimmäinen hyvä keino kuorsaajan vieressä nukkuvalle on korvatulpat. Toinen keino on tiedostaa ja analysoida ääni ilman tuomitsevia tai negatiivisia ajatuksia. Nukkujan kannattaa ajatella esimerkiksi niin, että toisesta kuuluva ääni on aluksi matalaa ja vähitellen voimistuvaa korinaa.

Äänen neutraali analysoiminen ja tiedostaminen kannattaa, että mieli pystyy rentoutumaan. Jos kuorsaamiseen yhdistää aina negatiivisia ajatuksia, nukkumisesta tulee vaikeampaa. Stressitasot nousevat ja adrenaliinin tuotanto vilkastuu, mikä tekee vieressä nukahtamisesta lähes mahdotonta.

Kuorsaamisen alkamista ei kannata odottaa tai ajatella etukäteen. Jos kuorsaamisen alkamista odottaa jo valmiiksi murehtien heti nukkumaan mentäessä omia yöuniaan, tulee kaikkiin poikkeaviin ääniin heräämään lähes sataprosenttisella todennäköisyydellä.