Sukeltaja ystävystyi hain kanssa – kala kerjää rapsutuksia kuin koira

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australialainen sukellusopettaja Rick Anderson on saanut uskollisen ystävän australiansarvihaista. Naaraspuolinen petokala käyttäytyy kuin Andersonin lemmikkieläin. Mies käy tervehtimässä haita meren syvyyksissä säännöllisesti.

– Tapasin kyseisen australiansarvihain ensimmäisen kerran seitsemän vuotta sitten, kun se oli vasta 15 senttiä pitkä poikanen. Lähestyin haita varovaisesti, enkä halunnut säikäyttää sitä pois. Lopulta silittelin ja pidin haita hyvänä samalla, kun juttelin sille sukellusmaskin kautta, Anderson kertoo The Dodo -sivustolle.

Anderson kehuu Nobbys Beachin edustalla elävää haiyksilöä lemmikkieläimekseen, sillä se saapuu miehen luokse aina kuin koira. Anderson tunnistaa 180 senttimetrin mittaan kasvaneen hain sen erityistuntomerkeistä. Myös hai tunnistaa Andersonin ja kerjää halauksia mieheltä.

Sukellusopettajan mukaan ihmiset ovat turhaan demonisoineet haikaloja. Todellisuudessa rustokalojen tulisi pelätä ihmisiä, sillä maailmassa tapetaan vuosittain arviolta 73 miljoonaa haita esimerkiksi haineväkeittoa varten. 27 vuotta sukeltamista harrastanut mies haluaa esimerkillään näyttää, että kaikkia haikaloja ei tarvitse pelätä.

Publié par Ricks Dive School sur vendredi 13 novembre 2015

Publié par Ricks Dive School sur samedi 10 décembre 2016