Olutjooga kasvattaa suosiotaan – moni ymmärtää miksi

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin suosiotaan kasvattaneesta äijäjoogaksikin kutsutusta joogasta, jossa miehiä houkuteltiin harrastuksen pariin ilmaisen oluen avulla. Tempaukset järjestettiin tällöin olutpanimoissa, mutta tällä hetkellä olutjooga on levinnyt yhä laajemmalle harrastajien pariin.

Yhdysvalloissa on järjestetty olutjoogatapahtumia pienpanimoissa. Berliinissä olutjooga on kuitenkin jo monille vakavampi harrastus, ja nyt Mashable-sivuston mukaan olutjooga on alkanut leviämään myös muihin maihin. Harrastuksessa yhdistetään ihmisten kaksi suurta rakkautta, jotka ovat olut ja jooga.

Sekä olut että jooga ovat kummatkin olutjoogaa harrastavien mukaan vuosisatoja vanhoja keinoja antaa terapiaa mielelle, keholle ja sielulle. Sen vuoksi ne sopivatkin harrastajien mielestä niin hyvin yhteen. Olutjoogan tarkoitus ei ole olla enää vitsi vaan oluen juominen on yhdistetty oikeaan joogaan ja sen filosofiaan korkeamman tason tietoisuuden saavuttamiseksi.