Facebookissa ”onnellaan” kerskuvat parit usein onnettomimpia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jotkut pariskunnat saattavat kerskua onnellaan ja rakkaudellaan sosiaalisessa mediassa niin paljon, että se alkaa jo ärsyttämään muita ihmisiä. Seksologin mukaan parisuhteestaan jatkuvasti hehkuttavat ihmiset eivät välttämättä olekaan niin onnellisia kuin moni luulee.

Seksologi Nikki Goldstein kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että omasta suhteestaan jatkuvasti sosiaalisessa mediassa kertovat pariskunnat ovat suurimmalla todennäköisyydellä juuri niitä, jotka eroavat nopeiten. Parisuhteen ongelmat ja epävarmuudet yritetään usein poistaa vakuuttamalla kaikille julkisesti kuinka ihanaa yhdessä oleminen oikein on.

Goldsteinin mukaan pariskunta jää usein koukkuun kommentteihin ja tykkäyksiin, joita he alkavat pian tarvitsemaan pysyäkseen yhdessä ja määritelläkseen suhteensa onnelliseksi. Yksi huono merkki on myös se jos pariskunnan on aina yhteiskuvissa kosketeltava tai suudeltava toisiaan.

Goldstein varoittaa myös siitä, että jatkuvat hellittelykuvat voivat olla merkki siitä, että toinen osapuoli suhteessa on kontrolloiva ja omistushaluinen. Omistushaluisuudesta viestivät myös kuvatekstit, joissa kerrotaan tämän komistuksen tai kaunottaren olevan minun tai kehotetaan leikkimielisesti muita pysymään loitolla.