Donald Trump vannoi virkavalan – ilmastonmuutos katosi heti verkkosivuilta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen maailman katseet olivat kohdistuneet Yhdysvaltoihin, jossa liikemies Donald Trump vannoi virkavalan ja ryhtyi virallisesti maansa presidentiksi. Hänen puheensa oli odottamattoman tiukkalinjainen ja noudatteli sovinnaisuuden sijaan vaalikampanjan tiukkoja teemoja. Samaan aikaan kulisseissa tapahtui paljon.

Stara

Eräs merkittävimmistä muutoksista nähtiin Valkoisen talon verkkosivuilla, joista välittömästi virkavalan vannomisen jälkeen poistettiin viittaukset ilmastonmuutokseen. Trump on aiemmin kiistänyt ilmastonmuutoksen olemassaolon ja kritisoinut Pariisin ilmastosopimusta, ja nyt verkkosivustojen muutos osoitti hänen olleen ilmeisen tosissaan.

Parhaillaan luonnon ystävät toivovat, että poistuminen olisi vain tilapäistä, ja että Trump lisäisi uusittaville verkkosivuille oman osionsa ilmastonmuutokselle. Se voi kuitenkin olla liikaa toivottu.

Verkkosivujen osoite ”https://www.whitehouse.gov/energy/climate-change” lakkasi olemasta, kun sen sisältö poistettiin. Vielä verkkosivujen muutosta vakavampana tullaan pitämään Trumpin mahdollisia poliittisia toimia, joilla hän pyrkii tekemään tyhjäksi edeltäjänsä Barack Obaman toimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Barack Obama kuitenkin ilmeisesti aavisteli mitä on tapahtumassa, koska hän ohjasi ilmastonmuutosta vastaan köyhissä maissa taistelevalle kansainväliselle Green Climate Fundille peräti 500 miljoonaa dollaria vain kolme päivää ennen virkakautensa päättymistä. Järjestön tavoitteena on kehittää puhtaita keinoja tuottaa energiaa.