Koiranpentu nielaisi kokonaisen veitsen – selvisi hengissä kuin ihmeen kaupalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Monet koiranomistajat ovat tottuneet vahtimaan, ettei lemmikki tule syöneeksi vahingollisia ruokia tai esineitä. Skotlannin Glasgow’ssa asuvalle naiselle lemmikin omistajan pahimmasta painajaisesta tuli totta hänen koiransa nielaistua kokonaisen veitsen.

Irene Paisley ihmetteli koirastaan Maciesta kuulunutta vinkuvaa ääntä, ja luuli tämän nielaisseen lelunsa. Pian eläin alkoi käyttäytyä huonovointisesti, ja se toimitettiin eläinlääkäriin. Röntgenkuvista paljastui järkyttävä yllätys.

Vasta 12-viikkoinen Macie oli nielaissut keittiöveitsen kokonaisena. Koiralle suoritettiin nopeasti leikkaus, ja veitsi onnistuttiin poistamaan. Macie selvisi ja toipui nopeasti koettelemukesta.

– Macien onneksi se oli nielaissut veitsen kahva edellä. Mikäli koira olisi nielaissut sen terä edellä, olisi veitsi todennäköisesti aiheuttanut tappavia vammoja puhkaisemalla elimiä, eläinlääkäri Emily Ronald kuvailee PDSA-sivustolle.

– Koira leikki leikkauksen jälkeisenä aamuna kuin mitään ei olisi tapahtunut. Se on käynyt sittemmin rutiinitarkastuksissa, ja onneksemme koira on toipunut hyvin, Ronald jatkaa

 

Publié par PDSA – Help a vet help a pet sur mardi 17 janvier 2017